Гвинтові компресори

Гвинтовий компресор використовується для стиснення повітря або газу, необхідного для роботи пневмоінструментів і виробничого обладнання.

Гвинтові компресорні установки використовуються в самих різних сферах: машинобудування, металургійна промисловість, транспортна галузь, сільське, енергетична і видобувна галузь.

Компанія «Далгакіран компресор Україна» пропонує гвинтові компресори dalgakiran.ua/uk/store/Vintovyie різної конструкції, способами охолодження і типами приводів.

Переваги та недоліки гвинтового компресора

Використання гвинтових компресорів вигідніше і ефективно завдяки іншим принципом роботи, відмінному від поршневих агрегатів. На відміну від ударного стиснення в результаті руху поршня, процес стиснення в гвинтових компресорах заснований на послідовному нагнітанні газової суміші за рахунок руху гвинтової пари.

Велика кількість мастила в робочій області гвинтового компресору дозволяє добитися майже повної герметичності і низьких втрат тертя. Гвинтові компресори характеризуються високим коефіцієнтом корисної дії, і на противагу поршневим, демонструють незначне перевищення температури повітря на виході над температурою входу.

Переваги гвинтового компресора:

  • низький рівень вібрації і шуму;
  • невелика вага і компактні габарити;
  • чистота виробленої газової суміші за рахунок меншої частки компресорних мастил;
  • автоматична система управління параметрами роботи гвинтів агрегату;
  • ресурсомісткість і надійність в експлуатації;
  • вбудовані охолоджувачі і рефрижераторні осушувачі повітря;

Гвинтові компресори забезпечують безперервну подачу газової суміші і дозволяють підвищити продуктивність виробництва за рахунок зниженого споживання електроенергії.

Недоліки гвинтового компресора:

  • складний пристрій гвинтів;
  • висока вартість основного елемента компресора – гвинтового блоку;
  • необхідність синхронної роботи з віддільником масла і маслоохолоджувачем.

Існує дві моделі промислових гвинтових компресорів: з одинарним і подвійним гвинтом. Гвинтові компресори з двома роторами, які обертаються протилежно один одному, забезпечуючи швидке і рівномірне стиснення холодоагенту.

Дописати коментар

2 Коментарі

  1. Нещодавно придбав собі такий компресор. Гарно працює. Одне тільки не замітив відразу коли купував. Для максимально ефективної роботи, мені ще потрібно було купити електрогенератор. Знайшов один підходящий тут на 5 квт https://acdcgenerator.com.ua/ після чого компресор почав працювати на повну потужність.

    ВідповістиВидалити
  2. А для контроля работи можна використовувати електромагнітний детектор https://nanosmartsensor.com/emua

    ВідповістиВидалити